10 Nisan 2012 Salı

şuuraltı operasyonlarıma-ön giriş

Kestiğim her parça kâğıttan, bir birine eklediğim her nesneden, arşınladığım her kaldırımdan, yazdığım her dizeden sızan belirsiz uzay; belki de her birimizin yazgılı olduğu sonsuzlukla diyalogumuza yazılı- diye bir şerh düştüm defterime.
Yaşadığı tekinsizlik mi, şizofrenik bir neşe mi; yoksa zihinsel bir sarsıntı sonrası huzur makamı mı? Bilemedim…

Bilinçaltı mağaramın kapısını aralamıştım taa 3 sene önce. Sarhoş geceler, sarsıntılı sabahlar, dost masaları, protokol açılışları, atölyeye kapanıp geçen heyelanlı bitmez saatler boyu Şuuraltı Operasyonları.

Alacakaranlıkta uzun uzun yürüdüm bilincimi kuşatan koridorlar boyunca. Bir tek tutku ateşe verebilirdi heceyi; hiç düşünmesiz. Tek bir imge ya da fırçadan sızan tek bir renk kör edebilirdi aksak ritimli geceyi.

Tekinsizlik sarsa da yüreğimi, dinmedim atıldım içine “ben” denilen karadeliğin. Uzakta; gökadalar, korsanlar, astronotlar, balıkadamlar, kahramanlar, tapınaklar, bilinmeyen diller, unutulmuş türler vardı. Kazıdım her bir imgeyi kâğıdıma, kalemime, neşterime.

Ve soydum şuuraltı mağaralarımı; soydum. Ki dibinde çıplak, yek bir çocuk belirene dek. Uzakta annemi gördüm, yanında melekler vardı…
Ve kulağımda uğuldayan başka dünyaların şarkıları..

5 Nisan 2012 Perşembe

Şuuraltı Operasyonları/Rafet Arslan


Gündelik hayatımızı işgal eden sahte gerçekliklere karşı, karşıt kültür oluşturmaya çalışan ve gerçekliğin çoğunluğun tahakkümü olduğunu söyleyen sanatçıRafet Arslan’ın“Şuuraltı Operasyonları” sergisi; şuuraltı operasyonlarından sızan kolajları, détournement'ları, assamblage'ları ve bazı resimleriyle; gündüz düşlerinden kabuslarına, dış uzayından iç uzayına, robotik sanrılarından simya surelerine, gerçek-üstünden sandığımız gerçeğe, mutantlar çağına ve sanatına yaptığı güncel müdahalelerle sizleri görsel ve tinsel bir yolculuğa davet ediyor.

Sanatçı, sitüasyonist’lerin yeniden inşa edilen durumlarına göz kırpan ve alışkanlıklara gönderme yapan çalışmalarıyla bir ilk olmanın ötesinde, “Şuuraltı Operasyonları”yla insanlara samimi bir öneri sunuyor.

Sergi: Rafet Arslan “Şuuraltı Operasyonları”
Tarih: 25 Nisan- 2 Haziran2012
Yer: Sanatorium
Adres: Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Cd. No 32/A Beyoğlu / İstanbul

www.sanatorium.com.tr
Facebook event: http://www.facebook.com/events/271988529556005/