31 Ekim 2012 Çarşamba

Sufizm & Sürrealizm -sancılı 1 kesişime dair düşünceler

"Sufizm & Sürrealizm -sancılı 1 kesişime dair düşünceler-" başlıklı metinle Ücra Şiir dergisindeyim. Uzun ve sancılı düşüncelerin dökümü olan bu düşünceler, ülkede bu mecrada çıkmış ilk metin olma durumunu da taşıyor..

21 Ekim 2012 Pazar

Göçmen/İmmigrant; Rafet Arslan.

                                                           Ekim 2012

18 Ekim 2012 Perşembe

35 Gram'a Duvar Resimleri/Rafet Arslan



15 ve 17 Ekim günlerinde Kadıköy/Kadife sokaktaki "35 Gram"a birbirine bağlı 2 seriden oluşan 6 parçalı bir yapıt hazırladım. Ay bitmeden yeni Gram 35'in açılışıyla izleyici ile iletişime çıkacak. İletişime açık alanlarda olmak, onları bırakmamak benim için önemli. 
Barlarda öğrendik şiir yazmayı, sanatın halatını hayata çeken her yerde olmak güzel. Tıpkı 35 Gram gibi.
Ben gittim ama aklım orda kaldı, belki sizinde aklınıza düşer.











13 Ekim 2012 Cumartesi

Kareler ve Behçet Necatigil



Necatigil, sakin, mütevazı bir yaşamıyla tanınan bir insan ve şiirimizde geleneksel anlayış içinde yaratıcı sesiyle bilinen bir şair olmuştur.

Necatigi; 59 yaşındayken Türk şiirin en atılgan, deneysel yapıtları arasında gelen “Kareler ve Aklar”ı yayınladı. İki bölümden oluşan bu kitabın “Aklar” kısmındaki ‘Klinik, Duraklar, Bağban’ şiirlerindeki gerçeküstü imgenin yoğunluğunu saymazsak, bu bölüm Necatigil’in genel şiir geleneği içindedir. Ama bu kitabın ilk bölümünü oluşturan “Kareler” tamamı bir mozaik olarak örülmüş, ses ve biçem oyunlarından oluşur. Yarattığı şiirin görsel yetkinliği ise Mallerme’nin “Zar Atımı’ ile karşılaştırılabilir.

Kareler; okura şiiri istediği gibi okuma/yazma özgürlüğü tanıyan, her yöne açımlanabilen, bir açık metin/şiirdir. Yazımı ile çok ince örülmüş bir yapı olsa da, okunması ile akışkan, çarpışık ve göçebe yapıda bir şiire olanak verir. Bu yönüyle başlı başına bir deney olduğu kadar, oluşturduğu labirent içinde okurunu da otomatik bir şiir okuma şansını da verir. Geleneksel dize yapılarına kısa devre yaptıran “Kareler”  okuruna rastlantılara ve oyuna açık farklı bir alem sunar.

Necatigil; 59 yaşında bu gün dahi gepgenç olan bir şiire imza atmıştır.

Rafet Arslan

missing

Foto: rafet arslan
eylül-2012