8 Temmuz 2015 Çarşamba

İkiçeşmelik bölüm 3- Underground Poetix aylık 5'te

İkiçeşmelik başlık dizi yazımızın 3'sü "Tarihin arka sayfaları ya da balık pişirmek aceleye gelmez!"UP sayı 5'te.. Ps:"İkiçeşmelik" dizi/yazı Mart ayında ilk aylık UP ile başladı. İkincisici Nisan da yayınlandı. Mayıs/Haziran yazamadım. 3. bölüm "balık pişirmek aceleye gelmez" Up'nin 5. ve yeni nüshası- Temmuz- da yayınlandı. ve bu gün dağıtımda. http://www.645dukkan.com/collections/underground-poetix/products/up-xiv-sayi-5-temmuz-agustos-2015

İdraka dair küçük flux

Sonsuz olasılıklar alemindeyiz; sen iyiysen sıkıntı yapma, en kötü kalpte bile senden bir parça var; bir parça da ondan sende. Tüm renkli ya da kof ruhlar senle, tüm perhizler ve karnavallar, tüm savaşlar ve barışlar, tüm travmalar ve sonsuz öpüşler şimdi ve burada senle - ulu ağaçlar ve olanca yasam formuyla tüm sonlu dünya ve sonsuz evren.. şimdi burada; senle ve sende.. amin. Bazen okuduğum bir şeyi hadi canım bu kadar basit mi diye önemsemem(ve hatta küçümserim), ama şans perileri bu cehaletimi bağışlar; beni o metne/kitaba/fikre geri döndürür ve o zaman şaşarım ve gülerim kendi yargılarıma, gençlik aceleciliğime, sabırsızlıklarıma, bilememeyişime. Bazıları o en basit sözcüklere dünyanın olanca gizemini sığdırmıştır; o kadar yalınlaşmak ve onu anlamak ise; idrak yolunda çook uzun bir menzil ister. işte o zaman gülerim o görmeyen zavallı ben'lerime, onları yırtarım özümden yeni ben'ler çıkarırım vakitli vakitsizce.. hem de hunharca!

ezilen sanatçı piramidi

geçmişte küratör egeosuna çok maruz kalınmış; şimdi sanat yazarı/eleştirmeni egosu hayli çok kabarık. e bunun kurum yöneticisi egosu var, galerici egosu var, koleksiyoner egosu var; var da var mahşallah. bir piramit çiz, en altta sanat üreticisini yaz..

gerçeküstü

Gerçeklik bir cendere ise ondan kaçmaya kalkışmak en doğal hakkımdır. Kimi batılı düşünürler bu durumu Gerçeküstücülük olarak tanımlıyorlar:)

baba ve kız

Kordon sahilde bir dialog.. E-baba eskiden sen punk cı mıydın? -evet kızım. E-ne güzel baba 2mizde pankciyiz. (Sonra bir dalga vurur; apansiz islanirsin..)

Mutant Sanat Manifestosu Sanat Hayat radyo programında

Mutant Sanat manifestosuni ve ötesi https://archive.org/details/sanathayat_23-06-2015_r_arslan

Robot mevzuu

20. Yüzyıl kültürü Robot'a kötü ya da kötümser baktı. Tutsaklik ile güdülenme arasında karanlık bölgede. Biz 21. asrın çocukları ise Robot'a hep gülümser baktık. Özgürlük ve melezlik arasında bir kaçış çizgisinde. Onların robotu bir mantık sinsilesiyken; bizim robotumuz YZ oldu; kablo et ile birleşti önce android, sonra cyborg ve siber karma oldu.. Işte öyle be kardeşim. .

Kaburga Fanzin

Bir şiir ve bir kolaj çalışmamla Kaburga Fanzinin kapanış sayısındayım..

Eleştiri Üzerine Flux

eleştiri olsun istiyoruz, çünkü eleştirinin varlığı, vasata ket vurur, kaliteyi, inceliği ve özeni arttırır, bastırılmış söylemlere ses olur, hiyerarşiye darbe vurur, imgelem galaksisini genişletir, tahayyülü büyütür. eleştiri olsun istiyoruz; çünkü gerçek eleştiri sanatçıyı, müzik erbabını, şairi tahrik eder, radikalleştirir aynı zamanda ona ses, dil olur. kendini okuma derdinden kurtarır; sesi büyütür. eleştiri olsun istiyoruz; eleştirinin varlığı turnusol'dur; safları netleştirir, mesafeleri kaldırır, iletişime yataklık yapar. eleştiri olsun istiyoruz; gerçek eleştiri hesaplaşma amacıyla yapılan, itibarsızlaştırmayı amaçlayan, belden aşağıya vurulan hasetliliğin eleştiri diye kılıf değiştirme girişimlerine ket vurur. eleştiri istiyoruz; evren maya takviminde 5. güneşe girdi, dünyanın manyetik alanı kaydı, ülkede 4 milyon kişi yürüdü, 21. yüzyıl başladı- bir şeyler daha rahat idrak edilsin diye. eleştiri var ama çok çok daha çoğalması ümit..

Eski Defterler/ Bilimkurgu Tarihi

Bilimkurgu atlası..

Eski Defterler/ Sürrealizm

Sürrealist Eylem haritası.

Dişi Punk!

Punk, bir kadın ayaklanmasıdır; aynı zamanda da..