14 Şubat 2017 Salı

Kitabın Yazgısı "fata libelli" sergisi

Ayrıntı Yayınları otuz yıllık kitap yolculuğunu paylaşmak ve 1000. kitabını okurlarıyla buluşturmak için bir sergi düzenliyor. Kitabın Yazgısı "fata libelli" başlıklı sergi, kitapların okurlarla kurduğu bağa ve iktidarlarla yaşadığı sorunlara odaklanıyor. Ali Taptık, Sevim Sancaktar, Hakan Gürsoytrak, Rafet Arslan, Çağrı Saray, İz Öztat, .- _ -., Sevinç Altan ve CANAN'ın işleriyle zenginleşen sergi boyunca çeşitli seminerler ve atölye çalışmaları da yer alacak. Sergi ve Etkinlik Mekânları Karşı Sanat Çalışmaları Gazeteci Erol Dernek Sk. No:11, Beyoğlu Mephisto Kitabevi Beyoğlu, İstiklal Caddesi Sergi Açılış Kokteyl: 15 Şubat Çarşamba 18:30 Karşı Sanat Çalışmaları - 19:30 Mephisto Kitabevi

11 Şubat 2017 Cumartesi

istif müzik

Spotify de küçük istifler yapılıyor ara ara, bay perşembe

1 Şubat 2017 Çarşamba

Dennis Villeneuve Estetiği-üzerine notlar..

Villeneuve de çok sağlam bir insancıl bakış ve onu imgeleştirebilme yeteneği var. Onun yanında yetkin bir uslupçu ve kendine göre bir görsel dile sahip. tüm bunların yanında iyi bir hikaye anlatıcı, seyircinin duygu dünyasını istismar etmeden gerilimi sürekli büyütme yeteneğine sahip bir yaratıcı. genç sayılacak yaşına rağmen, hayatının kesin bir döneminde Brecth estetiği üzerine kafa patlattığı da kesin. farklı türler denedi ve başarılı oldu(tarihi drama, suç filmi, psikolojik gerilim) ve en son Arrival ile Bilimkurgu da daldı ve öyle anlaşılıyor ki Hoolywood'un kurnazlarına ona buraya demir attıracaklar. Yeni Dune filminin yönetmeni Dennis Villeneuve olacakmış. Olur bu iş, George Miller dışında en iyi aday; Villeneuve.

Gerçekliğin Zalim Akışı

Ütopya varoluş etiğidir. Gerçek hayata döndüğünüzde insan türünün kurtuluşu yoktur, barbarlık her şeye hakimdir. Gelecek kırımdan, yoksulluktan, cehaletten ve savaştan başka bir ele sahip değil olamaz. Belki topyekûne varan bir yıkımdan arta kalanlar aklı selim bir yeni dünya kurabilir. O kadar.. Gerisi tarih denen nefret kuyusu, jeopolotik denen tezgah, ideoloji denen yanlış bilinç, güdülenme ve manipülasyon, sahte hayatlar ve erekler, gücün doyumsuz efendilerinin oyunları, kurban haline düşen milyonlar ve bitimsiz savaş ve barbarlık. Ötesi yok. Geldik yaşıyoruz ve hiçe gidecegiz..