12 Mart 2009 Perşembe

roads

genelde çok sıkıcı bir gezegendi burası;
ve büyük kalabalık için sadece 'an' vardı. köşelerine çekilmiş azınlık sadece unutmaya çalışıyordu; gözyaşlarıyla.. .

tuhaf bir gezegendi burası; fazlasıyla acı yüklüydü kümülüsler. ama varoluşlarını kalabalık ve gürültü içinde gizlemiş en tedirgin ruhlar ise unutmayı bilmiyorlardı . öğrenemeyeceklerinden değil; reddettikleri için.

boğucu gezegende, sıcak bir akşam üstü 'yerçekimi' denen hadiseyle sorunları iyice artmıştı. uzun düşüncelere dalıp gidiyordu, mutlaka linguistik sorunları vardı.hatıra yüklü sahile, elindeki sigaradan hırslı dumanlar çekerek yaklaştı.

uzaklaşan vapuru, utangaç bir martı telaşıyla izledi. rıhtımın sınır çizgisine kadar ilerleyip; dibe doğru baktı. dip sıcacık ana rahmi kadar huzur saçıyordu; ruhuna.
en köşeden bir kaç antreman yaptı diple buluşmak için...
tam özlediğini düşündüğü sıcaklık ile kucaklaşacakken; gözüne çarpan yaratıklar aklına yıllar ötesinden gelen bir anı gibi düştü. midyeler...
midyeler kayalıklara, tüm inatçılıkları ile tutunmuştu.kopmak istemiyorlardı . yaşamın bir tür direnç olduğu bir iklime aittiler. bu güne kadar dikkatini çekmemiş, gecikmiş deneyim; sarsıcıydı.
önce bir kaç adım geri geri yürüdü; ardından bir anda arkasına döndü; karşısında bir kapı vardı.

az sonra kapı açıldı; elinde bastonu, kafasında fötr şapkası olan yaşlı bir adam onu içeri davet eden bir el işareti yaptı.
karanlık bir koridorda kısa bir süre yaşlı adamı takip ettikten sonra; üzerinde onlarca kedi dolaşan ağaçlarla kaplı bir bahçeye çıktı.
karşıdan ona yaklaşan cüce bir travesti seslendi:
'tam zamanında geldiniz DR. Benway sizi bekliyordu'

1 yorum:

Gülçin dedi ki...

portishead-ROADS
belki kaltaklar listesine terfi de edebilir.